sjukontinenter

Longstay på Gran Canaria - våra tankar och hur vi gjorde
(null)

Nu är vi alltså nere på Gran Canaria! Varför föll valet på detta resmål då? Jo, vi visste tidigt att om allt gick bra med vår nya familjemedlem och hon mådde bra skulle vi försöka "flytta" ner till värmen under de månader som Sverige är som mörkast. Detta var våra krav:
 
  • Soligt och varmt, gärna "svensk sommar" feeling.
  • Inte överstiga vår budget för boende
  • Hyra hus med trädgård eller lägenhet med terass samt med två sovrum
  • Möjlighet till restaurangbesök och aktiviteter, även om mest tid kommer spenderas på hemmaplan
  • Finnas möjlighet till köp av barnmat, blöjor, nära sjukvård etc 
Vi valde i slutändan mellan Thailand och Spanien. Det föll dock på Spanien av två anledningar, dels kortare flygtid och dels pga av svalare värme. Thailand är billigare att leva och bo i, vilket hade inneburit att vi hade kunnat vara borta längre tid. Men med facit i hand är jag glad att vi inte är borta längre än fem veckor, det känns rätt lagom ändå!
 
Så vart i Spanien ska vi? Antingen någonstans i närheten av Malaga och Costa del Sol, eller så flyger vi någon timma extra och landar i mer solsäkert klimat. Därför förr valet på Gran Canaria. 

(null)
Hamnstaden Puerto de Mogán
 
Boende på Gran Canaria
Vi började leta boende på olika hotell där man kunde hyra under en längre period. Inget verkade klockrent och med de krav vi hade, så vi började då leta boende via Air BnB. Vi hade inget specifika önskemål på var, mer än att det skulle vara på södra sidan av ön. Vi kom sedan över ett boende i San Agustin/Playa de Ingles; en bungalow med två sovrum och terass. Inhägnat område med egen pool. Dessutom fanns diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Bra referenser och rekommendationer. Vi tvekade inte, och vi är så nöjda med boendet! 
 
(null)
Nationalparken Tamadaba

Mat och bebisprylar
Vi hade lyxen att kunna ta med en hel del till bebis. Vi hade med massa blöjor, mat, gröt, flaskor, diskmedel och klämmisar. Därför har vi inte köpt jättemycket här nere ännu, men nu börjar förrådet ta slut.
 
Vad gäller blöjor och våtservetter - jag har sett både Pampers och ett märke som heter Dodot som verkar vara populärt på Gran Canaria. Finns på välsorterade matbutiker, exempelvis Carrefour som finns i stora köpcentrum. Det finns även på lite större matbutiker i shoppingcentren. 
 
Barnmat finns bland annat från Hipp och andra spanska märken. Många ser jag innehåller en del socker och det finns mycket med smak av kex (?) och yoghurt. Men vi har lyckats hitta märken som inte innehåller det också. Fruktpureér finns massor av. Gröt för bebisar har jag inte sett något motsvarande av så det är jag väldigt glad att vi tog med!
 
Föräldraledighet eller semesterdagar?
Under barnets första år får man ju ta ut 30 dagar gemensamt. Det har vi utnyttjat nu, samt en del semesterdagar för att dryga ut vår reskassa lite.

(null)
Pico de Las Nieves, snötoppen, Gran Canarias högsta punkt med utsikt över Roque Nublo
 
Det var allt jag kom på nu. Skriv annars om ni har några frågor så svarar jag på dom nedan. Och just det, självklart kommer lite tips och guider om saker att göra här på Grancan! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress