sjukontinenter

Paradiset vid världens ände - Siquijor

Säsong: Vinterhalvåret 

Bo här: Coco Grove Beach. Det är ett måste! 
Ät här: Restaurangerna på hotellet är oslagbara. 
Highlights: Alla anställda på hotellet kunde våra namn efter en dag. När vi mötte en sa de "Hello Mr. Carlson" fast vi aldrig träffat dom. 
Missa inte: Åka ut på den flytande baren en bit ut i havet. Gärna i solnedgången. 

______________________________________

Hit måste jag åka igen, så är det bara. Vi tog bankabåten från Panglao tillsammans med några andra turister från Frankrike. Båtresan gick bra, vi fick byta tank en gång men det var enkelt gjort, bara att flytta plastslangen från ena 10-liters hinken till den andra. När vi väl kommit till ön hade vi inte bokat något hotell, men vi hade redan innan siktat in oss på Coco Grove Beach då vi hört så mycket bra om dom, men det fanns inga lediga rum på internet. Vi chansade och åkte dit ändå. Och tur var det! Det fanns en Bungalow kvar, precis vid havet, och den fick vi bo i.

Trots att hela hotellet var fullbokat så var vi i princip alltid ensamma. Vi kunde välja vilken solstol vi ville, äta på vilken restaurang vi ville. Personalen kunde våra namn, visste vilket hus vi bodde i. Denna plats är perfekt för avkoppling. Allt finns att tillgå, och man behöver inget annat. Det är bara du, havet, stranden och värmen. 

Våra solstolar utanför huset

Jag är dock inte den som endast slappar flera dagar - därför hyrde vi en dag en moppe och körde runt på Siquijor. Vi ville besöka sevärdigheterna, bland annat ett underbart vattenfall. Det finns flera sevärdigheter på ön, och det var härligt att åka runt och kika lite själv!

Cambugahay Falls

På kvällarna hade man möjlighet att boka bord på vid någon av dessa nedanför. Det var magiskt att kända sanden vid fötterna och äta lagom till solen går ner, med facklor tända runtom. Det serveras samma mat som andra restauranger i Filippinerna, det vill säga pasta, pizza, smörgåsar och några varianter på Filippinsk mat. Det finns något för alla. Otippat nog åt jag en av våra godaste måltider på Filippinerna här, nämligen Hamburgar. 

Här spenderades våra middagar

På Coco Grove Beach slappnar man av. Man går upp, äter frukost på någon av restaurangerna, läser en bok, snorklar, kanske testar på att dyka. På kvällarna kan man spela spel på barerna eller njuta av solnedgången. En dag fick vi skjuts ut till en flotte 500 meter ut  i vattnet. Väldigt speciellt och härligt! Efter några intensiva dagar med båtluffandevar det skönt med total avslappning. 

Vad är det man vill ha under en semester? Avkoppling, underbara miljöer, god mat, trevlig personal, mysiga boenden och spännande utflykter. Siquijor finns allt.

Nästa och sista stoppet på vår resa i Filippinerna var en båda hade sett fram väldigt mycket emot - nämligen Oslob där vi simmade med Valhajar. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress