sjukontinenter

Våra favoriter på Franska Rivieran
Otroligt pittoreska Villefranche-sur-Mer
 
Vi lyckades pricka in några väl valda resmål under vår tågluff då flera av platserna vi besökte med fördel nås med tåg. Franska rivieran var en av dom.Tåget från Paris gick relativt fort och vi kom fram till Antibes efter några timmar. En otroligt mysig by öster om Cannes. 
 
 
 
Denna mysiga stad blev snabbt en favorit och vi spenderade tiden i byn, på stranden och åt oss mätta på Chevre Chaud. Vi kikade in vid Picasso-muséet, gick promenader och njöt av gott vin. Påtal om gott vin - vi besökte även den andra delen av halvön, Juan-Les-Pins. Här åt vi middag nere vid havet.
 
 
 
 
 
Priserna är dyra - middagarna kostar en del och solstolarna kostar 30-50 Euro per dag. Trots det hade vi väldigt härliga dagar där vi njöt av atmosfären. 
 
 
Dessa rosa träd fanns runtom i Juan-Les-Pins
 
När vi hade det nice i Nice
 
Vi höll oss utanför de stora städerna Cannes och Nice och bodde istället i de mindre byarna. På det sättet kunde vi promenera in till städerna och spendera dagen där, och dessutom med fördel ta tåget tillbaka. Vårt nästa stopp blev vår favorit under hela Franrkike-vistelsen, nämligen Villefranche-sur-Mer
 
 
 
 
Här bodde vi på ett fantastiskt hotell en timmas promenad från Nice. Här åt vi fantastisk god mat, kikade i second hand butikerna där turister lämnat kvar sina dyrgripar och mådde helt enkelt väldigt bra.
 
Här satt vi på kvällarna i Villefranche-sur-Mer