sjukontinenter

Opera i Romeo&Julias stad

Vi möttes av 37 graders värme när vi klev av tåget i Verona. Vi hade blivit tipsade om att besöka denna stad på vår tågluff då vi ändå reste runt i norra Italien, och jag förstår varför! Här åt jag den godaste spagetti frutti di mare, såg ett mini-colosseum (och gick på opera där!) och fick se var Romeo förklarade sin kärlek till Julia. 

 

Verona är från början en gammal stad sen Romarriket och andas idag kultur i varenda gatuhörn. Det spelas musik, det målas, det finns massor av teatrar och många fina byggnader att besöka. Vi strosade runt (hettan till trots) så mycket vi orkade samtidigt som vi hinkade i oss vatten (läs; Aperol Spritz). Jag tror man orkar se mycket mer om man är här under vår eller höst. Det är en väldigt romantisk stad och atmosfären gör sitt. 

 

Trots att sägnen säger att Julia trots allt inte bodde här, har denna balkong ändå blivit känd som hennes. Romeo och Julia var från två olika familjer som låg i fejd med varandra, och det var vid denna balkong Romeo förklarade sin kärlek och de bestämde sig för att ändå gifta sig. Det hade varit roligt att de Shakespeares (kanske mest kända?) pjäs här på plats.Tiden räckte dock inte till, men ger oss en anledning att kanske någon gång åka tillbaka. 

 

Romeos hus 

Här bodde Romeos familj. Detta sägs inte vara en sägen, utan lär faktiskt ha bott här när det begav sig. 

 

Efter att ha sett Veronas mest kända turistattraktioner gick vi ut för en Italiensk middag. Lasagne och skaldjurspasta. Magiskt gott! Kvällens happening var operan "Nabucco" som skulle spelas på Veronas colosseum Arena di Verona. Det var en magisk kväll och fantastiskt att se en opera i en stad som andas kultur. 

 

"When I saw you I fell in love, and you smiled because you knew" 
William Shakespear 

Om du planerar ett besök i norra Italien är Verona ett måste att planera in. Det är en genuin stad som har behållt sin charm trots mängden av turister och Shakespear-fantaster. Verona fick iallafall mitt hjärta att smälta även om 37 grader kan ha varit en bidragande orsak. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress