sjukontinenter

Europas svar på Grand Canyon
 
När vi letade runt bland tips om franska rivieran ramlade vi över ett antal artiklar som en nationalpart som låg ca 2 timmar från Cannes. En bergkedja som karvats i två delar, med slingriga vägar och otroliga vyer. Där och då bestämde vi oss för att dit måste vi åka! Tyvärr går det inga tåg till dessa delar i nationalparken, så i Cannes hyrde vi en bil och körde de två timmarna upp i bergen. Upp till Gorges du Verdon
 
Nu har jag aldrig varit i Grand Canyon, så om det är Europas svar på det är svårt för mig att avgöra. Men det är helt klart en canyon, och den är absolut stor. Vägarna är bra och vi klarade oss bra med en mindre bil för två personer. Under bilresan upp åkte vi förbi franska vingårdar, pittoreska byar och sedan förändrades klimatet till kyligare temperatur, grönare och molnen omringade oss mer och mer.
 
Dalgången är ungefär 2,5mil lång, och är döpt efter floden Verdon som rinner igenom. Som man hör på namnet är vattnet alldeles turkost. På bergsväggarna kan man klättra, man kan vandra ner i dalgången och man kan paddla kajak i floden. 
 
 
Vi övernattade på ett hotell som låg precis i närheten av floden och vandrade en eftermiddag ner i dalgången. Vattnet är kallt men klart. 
 
Vattnet är alldeles turkost
 
Vid sjön Lake de Sainte Croix kunde vi hyra en kajak och paddla in mellan bergsväggarna. Det är svårt att beskriva upplevelsen - detta är något man helt enkelt måste uppleva! En del badade även i floden. 
 
 
Vi spenderade våra dagar med vandring och promenader runt floden, åka runt i bergen och njuta av utsikten och även ta en tur på floden. Helt klart ett måste om man befinner sig på franska rivieran. Här finns en naturupplevelse utöver det vanliga!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress